Doctorul Hur Jun-Anii de inceput

Alte titluri: „Heo Jun„, „The Way of Medicine”, „Medicine Man”,”The Legendary Doctor Hur Jun”, „Medical Rule”

Premiera TV : 1999(11-22) – 2000 (06-27)

Scenarist: Choi Wan Kyu

Productia: MBC

Regizor: Lee Byung Hoon

Distributia : Jun Kwang Ryul – Huh Joon, Lee Soon Jae – Yoo Ee-tae, Kim Bong Se – Yoo Do-ji, Jo Kyung Hwan – Yang Ye-soo, Jung Wook – Kim Min-se.

Numar total de episoade initiale: 64

Povestea are loc in timpul domniei regelui Soenjo, la 50 de ani dupa moartea lui Dae Jang Geum (prezentata in „Giuvaerul Palatului”).

Hur Jun a fost fiului unei sangnom (varianta coreeana a „Dalit„-ului)  si a unui magistrat local. Datorita pozitiei sociale a mamei sale a fost considerat  si el un sangnom potrivit legilor din timpul regatului Joseon, chiar daca tatal sau apartinea unei clase superioare, fiind magistrat.  Hur Jun  se confrunta, astfel,  cu multe umilinte si alege calea actiunilor ilegale, angajandu-se in contrabanda. In aceasta perioada cunoaste o nobila exilata – Lee Da Hee – al carei tata fusese declarat tradator (murind in exil) si pe care o ajuta sa organizeze funerariile tatalui sau. La scurt timp dupa aceasta activitatile ilegale ale lui Hur Jun sunt descoperite si el este salvat de la pedeapsa capitala de tatal sau, acesta trimitandu-l impreuna cu  mama sa intr-o alta provincie a Coreei: Gyeongsang.

Odata ajuns aici mama lui Hur Jun se simte rau si astfel el ajunge sa il cunoasca pe un medic local, Yoo I-Tae. Intalnirea cu doctorul Yoo este momentul in care Hur Jun devine interesat de medicina, angajandu-se ca lucrator la clinica doctorului.

La clinica se intalneste cu Ye Jin, o orfana adoptata de doctorul Kim Min Se (prieten cu doctorul Yoo) si care locuia din cand in cand in casa doctorului Yoo. Yie Jin remarca  la Hur Jun atat inteligenta cat si „harul” in domeniul medicinei, ajutandu-l sa invete unele lucruri primare. Dupa stabilirea in Gyeongsang Hur Jun o reintalneste cu Lee Da Hee care venise in sat sa il caute si cei doi se casatoresc.

Primul pacient al lui Hur Jun este o fata care, dupa o tentativa de sinucidere, este adusa de parintii ei la el pentru a o salva. Desi o salveaza  Hur Jun refuza sa primeasca o plata pentru ajutorul oferit dar faima priceperii sale incepe sa se rasapandeasca in regiune. El ajunge astfel sa fie cautat de tot mai mult bolnavi, mult prea saraci pentru a-si permite tratamentul intr-o clinica oficiala, acestia venind la el tocmai pentru ca devenise un bun medic renumit  care nu cerea plata in schimbul serviciilor sale. Cu toate ca doctorul Yoo este la inceput manios si il acuza ca foloseste medicina ca o cale spre imbogatire, dupa ce el controleaza modul in care a Hur Jun prescris tratamentul in cazul fiecarui pacient ajunge sa recunoasca atat calitatile sale ca medic cat si corectitudinea in raport cu bolnavii tratati. Drept recompensa Hur Jun este numit administratorul „farmaciei” cabinetului medical al doctorului Yoo.Ulterior Hur Jun are  ocazia de a o trata pe sotia bolnava a magistratului local. Folosind atat calitatile sale medicale cat si talentul sau de a lucra cu oamenii el reuseste sa o faca bine. Drept recompensa, magistratul local ii ofera lui Hur Jun o scrisoare de recomandare la examenul viitor  pentru medicii regali. Afland de existenta scrisorii doctorul Yoo decide sa il dea afara din clinica si sa ii interzica sa mai fie ucenicul sau.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Doctorul Hur Jun, Historical Korean dramas, Hong Choong Min, Hwang Soo Jung, Im Ho, Jun Kwang Ryul, Jung Hye Sun, Kim Byung Se, Lee Byung Hoon, Lee Soon Jae, Legendele palatului, Legendele palatului: Doctorul Hur Jun, Regizori coreeni, Sageuk dramas, serial corean, seriale coreene, Seriale istorice, Vedete coreene și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Doctorul Hur Jun-Anii de inceput

  1. arshad zice:

    hi im from kurdistan iraq im kurdish im like drama hur jun tarjuma kurdi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s