“Dong Yi” – Unele opinii

Nu am terminat inca de urmarit „Dong Yi” dar unele observatii legate de serial sunt necesare acum, inainte de final.

Potrivit unui articol publicat de “Newsen” a existat un interes sporit al audientei fata primele episoade ale serialului “Dong Yi”.

Principalul motiv al acestei stari de asteptare a fost regia asigurata de Lee Byung Hoon, binecunoscut pentru serialele “Hur Jun” si “Daejanggeum”. Cu toate acestea, desi noul serial a avut o audienta loaiala, el nu s-a putut transforma intr-o drama „sageuk” nationala – adica sa aiba peste 50% audienta in momentul difuzarii unui episod. Care au fost motivele acestei stari de fapt?

Se pare ca datorita ritmului lent al actiunii si a lipsei unui fundament istoric clar documentat “Dong Yi” nu a reusit sa devina interesanta pentru barbatii de varsta medie si tinerii de pana in 30 de ani. Potrivit datelor de audienta ale lui TNS Media Research, serialul a fost urmarit mai ales de femei in varsta de 30 sai/si 40 de ani, apoi de femei de 50 si/sau de 60 de ani si de barbati de 40 ani ani.

Si “Giuvaerul Palatului”, care a avut un personaj principal feminine, a fost populara intre aceleasi grupe de varsta ca si “Dong Yi”. Totusi “Giuvaerul Palatului” a depasit pragul de 50% audienta la nivel national pentru ca a fost capabil sa atraga spectatori din toate categoriile de varsta, femei dar si barbati. Conform acelasi agentii (TNS Media Research), “Daejanggeum” a fost chiar in stare sa atraga telespectatori din categoria barbatilor in varsta de 30 de ani, cei care se stie ca nu urmaresc acest fel de seriale.

Intrucatva comparatia dintre cele doua sageuk drame este greu de facut tocmai pentru ca lucrurile s-au schimbat in decurs de 7 ani. Totusi “Dong Yi” a ramas un serial care a atras mai ales audienta feminine.

O critica adusa lui “Dong Yi” este ca, in afara de asteptarea legata de evolutia relatiei dintre regale Sukjong (Ji Jin-hee) si Dong Yi (Han Hyo-joo), cu greu ar putea fi gasit un alt motiv pentru care acest serial ar trebui urmarit.

O alta acuza adusa ar fi aceea legata de lipsa unui personaj principal cu un caracter bine-definit. Astfel, daca in “Giuvaerul Palatului” si in “Hur Jun” atat Daejanggeum cat si Hur Jun trebuiau sa lupte si sa rezolve singuri problemele care stateau in fata lor, in “Don Yi” intotdeauna eroina principala a fost salvata de rege.

A treia critica este cea adusa scenariului, mult prea “plat” pentru unii. Astfel, in “Giuvaerul Palatului” si in “Hur Jun” aproape in fiecare episod a existat o schimbare neasteptata si dramatica de situatie, care trezea interesul telespectatorilor si dorinta lor de a vedea ce se intampla mai departe. Totodata, primele doua drame amintite (“Giuvaerul Palatului” si “Hur Jun”) ofereau informatii noi, inedite: telespectatorii au invatat astfel despre bucataria coreeana regala si despre medicina orientala.

Si in “Giuvaerul Palatului” si in “Hur Jun” au existat personaje negative care au cautat sa-i impedice pe eroii principali sa isi atinga idealurile. Si, pentru a reveni la “Dong Yi”, in ambele drame anterior-realizate au existat povesti de dragoste si eroine frumoase.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Dae Jang Geum, Doctorul Hur Jun, Dong Yi, Film coreean, Filme coreene, Filme istorice, Giuvaerul palatului, Hallyu, Historical Korean dramas, Korean Wave, Lee Byung Hoon, Legendele palatului, Legendele palatului: Concubina regelui, Legendele palatului: Doctorul Hur Jun, Regizori coreeni, Sageuk dramas, serial corean, seriale coreene, Seriale istorice și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la “Dong Yi” – Unele opinii

  1. simplesteph zice:

    sincer vreau de foarte mult timp sa vad serialul ,insa nu am avut timp.Dim cate am auzit este foarte frumos!Sper sa pot sa il vad.

  2. Gong Gil zice:

    Multumesc pentru comentariu. Setialul este frumos si, din fericire, este pe net cu sutitrare in romana.

  3. simplesteph zice:

    super ! pe ce site?eu am gasit unul in limba engleza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s