Duelist (Hyeongsa)

Filmul este realizat in 2005, in regia lui Lee Myung-se. Din distributie fac parte: Ji-won Ha (Namsoon); Sung-kee Ahn ( Detectivul Ahn); Dong-won Kang („Ochii tristi”); Young-chang Song (Ministrul apararii).

Povestea: Doi politisti ai regelui sunt insarcinati cu o ancheta legata de traficul de monede false, ceea ce face ca Namsoon sa se intersecteze cu un tanar experimentat in artele martiale, de care se simte atrasa instantaneu dar care face parte, din nefericire, din tabara adversarilor sai.

Opiniile mele: Filmul este un amestec unic de imagini, un mix de diferite tipuri de muzica, un amalgam de personaje.  Dar rezultatul nu este unul negativ, din contra, efectul este unic.

In ceea ce priveste imaginile, acestea sunt extrem de stilizatem cu numeroase efecte speciale, cu viteze diferite aplicate secventelor succesive (incetiniri si accelerari), cu folosirea speciala a culorilor. Doua secvente sunt intr-adevar superbe.

Primul duel intre cele doua personaje principale este magnific, cu imaginea „Necunoscutului” care se ridica in aer pe fundalul reprezentat de luna si cu intreaga tensiune cvasi-erotica care se degaja din lupta celor doi.

Scena duelului din zapada de la sfarsitul filmului – inclusiv muzica extrem de bine aleasa si modul in care este sugerata relatia de dragoste dintre Namsoon si „Ochii tristi”.

In ceea ce priveste personajele „Ochii tristi” este interpretat magistral de Dong-won Kang, cu un accent deosebit pus atat pe latura sa activa cat si pe frumusetea sa „feminina”, specifica.

Pe de alta parte, Namsoon (Ji-won Ha) este exact asa cum trebuie, in linia scenariului: neindemanateca, oarecum vulgara dar si nostalgica, emotionata in unele secvente.

Este vorba de un film care este mai bine apreciat la a doua sau a treia vizionare, cand se trece dincolo de socul „amestecurilor” initale si atentia este acordata personjelor, muzicii si stilului general al filmarii.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Coreea, Film coreean, Filme coreene, Filme istorice, Ha Ji-won, Hallyu, Kang Dong-won, KMovie, Korean Wave, Vedete coreene și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s