Chuno (The Slave Hunters) – Cateva impresii

“Chuno” sau „Vanatorii de sclavi” („Slave Hunters”) urmareste povestea lui Lee Dae Gil, un nobil a carui familie a fost ruinata atunci cand Won Ki Yoon, unul dintre sclavii sai,  ii da foc la resedinta si fuge cu sora sa, Un Nyun, de care Lee Dae Gil era indragostit si care il iubea pe acesta. Condus de dorinta sa de razbunare, Lee Dae Gil  devine vanator de sclavi, cautand-o in continuare pe  Un Nyun, prima si unica sa dragoste. Song Tae Ha este un fost general din armata imperiala care a devenit sclav dupa ce a fost acuzat de fapte pe care nu le-a comis si pe care Lee Dae Gil il urmareste pentru a-l caputa in schimbul  unei recompense. „Sageuk” drama prezinta astfel istoria unui „triunghi” amoros alcatuit din Lee Dae Gil, Song Tae Ha si  Un Nyun pe fundalul uneia dintre cele mai dificile perioade din istoria Coreei: domnia regelui Injo.

Pentru ca sunt (in sfarsit) gata sa termin de vizionat serialul cateva impresii pe scurt (intr-un post viitor am sa revin pe larg).

Elementele speciale ale acestei „sageuk” drama din anul 2010.
Lipsa de predictibilitate a scenariului: Pur si simplu nu poti sa te gandesti cum va continua drama in episodul care va urma, cine va trai si cine e destinat sa moara. Mentinerea unui ritm alert constant este meritul scenaristului  Chun Sung Il.
Originalitatea: Avem de-a face cu o „fusion sageuk” drama extrem de moderna ca abordare in care jocul actorilor, regia si scenariul sunt aflate intr-o fuziune perfecta. O “sageuk drama” la finalul careia nu avem decat invinsi si nici un erou pozitiv dar care ramane in memoria noastra tocmai datoria acestui lucru.

Punctul de nota 10: Jang Hyuk in rolul lui Lee Dae Gil.
Este un actor uimitor care il trasforma pe vanatorul de sclavi intr-un personaj memorabil.

Punctul de nota 10: Interpretarea lui  Oh Ji-ho in rolul lui Song Tae Ha.

Datorita modului in care interpreteaza un ofiter loaial intelegem mai bine mecanismele puterii la curtea regala din acea epoca.

Alte puncte speciale: OST-ul (coloana sonora).

„Chuno” este astfel un „Must see” printre dramele istorice coreene de anul acesta.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Chuno, Film coreean, Filme coreene, Filme istorice, Jang Hyuk, KDrama, KMovie, New Korean Wave, Oh Ji-ho, OST KDrama, Sageuk dramas, The Slave Hunters, Vanatorii de sclavi, Vedete coreene și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Chuno (The Slave Hunters) – Cateva impresii

  1. Pingback: Vechi Tragedii – “Seoul’s Sad Song” (Conspiracy in the Court) | Sageuk and other Kdramas

  2. Catalin zice:

    Cel mai tare serial din lume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s