Jumong – anii adolescentei (2)

Atunci cand  Yeomieul afla ca  Haemosu a supravietuit atacului, ea va identifica locul unde se ascunde acesta si ii va face o vizita. Ea i se confeseaza ca este cea care l-a tinut prizonier in acesti ani dar ii ofera si o justificare a actelor sale, spunandu-i ca aparitia lui la curta regala din Buyeo (Puyo) ar arunca tara in haos. Astfel Yeomieul ii cere lui Haemosu sa paraseasca  regatul si sa mentina echilibrul si pacea in Buyeo (Puyo), fapt cu care Haemosu este de acord, cerind numai sa o mai poata vedea pe Doamna Yuhwa inante de a pleca.

La cererea marii preotese Yeomieul, Doamna Yuhwa accepta sa aiba o intalnire in afara palatului desi nu stie cu cine va fi aceasta. Socul ei este foarte mare atunci cand in fata ei apare Haemosu, pe care il credea mort de ani de zile. Haemosu afla astfel ca are un fiu, Jumong,  iar Doamna Yuhwa ii cere  sa plece impreuna toti trei pentru a trai ca o familie de acum inainte. Dar Haemosu ii cere sa nu ii spuna lui Jumong cine este adevaratul lui tata biologic, astfel incat acesta sa creada in continuare ca este fiul regelui  Geum Wa.

Dupa intalnirea cu Haemosu, Doamna Yuhwa este ravasita, merge la rege si ii cere acestuia sa ii dea voie sa plece din palat impreuna cu Jumong, pentru ca ea vrea sa isi petreaca restul vietii impreuna cu Haemosu si fiul lor.

Regele afla astfel si el ca Haemosu este in viata si ii cere Doamnei Yuhwa sa il aduca la palat pe acesta pentru ca toti sa traiasca in pace in regatul Buyeo (Puyo).

Haemosu il vegheaza pe Jumong in timp ce acesta doarme si nu isi poate stapani lacrimile stiind ca acesta este fiul lui, necunsocut timp de atatia ani.

Desi nu ii spune lui Jumong ca este tatal lui,  Haemosu il sfatuieste pe acesta sa incerce intotdeauna sa ii protejeze pe cei dragi, indeosebi pe mama lui. Dar timpul pe care cei doi il petrec impreuna este scurt. Cei doi frati ai lui Jumong, Daeso si Young Po, afla unde se ascunde acesta si incearca, din nou, sa il ucida. In lupta eset ucis insa Haemosu, Jumong scapand cu viata pentru ca parasise cu putin inainte locul pentru a merge in oras.

Atunci cand regele afla ca Daeso a fost cel care a condus soldatii care l-au ucis pe  Haemosu este cat pe ce sa il ucida dar nu poate face aceasta, pentru ca, in definitiv, este vorba de propriul lui fiu.

Jumong este cel care se prabuseste la aflarea vestii ca Haemosu a murit, astfel incat incepe sa aiba un comportament dezordonat: bea, face petreceri cu fete si joaca jocuri de noroc. Regele, ingrijorat, trimite un emisar sa il aduca la palat dar Jumong refuza, astfel incat insusi regele Geum Wa pleaca in cautarea sa. Cei doi au o discutie in care Jumong ii spune ca destinul lui este sa aduca nenorocire celor dragi. Atunci regele ii cere sa se intoarca la palat de dragul mamei lui, Doamna Yuhwa, care este bolnava.

Jumong se reintoarce la palat,unde regele Geum Wa ii spune ca este impresionat de cunstiintele sale in artele martiale, pe care le remarcase atunci cand il cautase in oras. Astfel, Jumong ajunge sa ii povesteasca de maestrul sau orb si sa ii spuna intreaga lor poveste. Regele intelege astfel ca acel maestru al lui Jumong nu a fost altul decat tatal lui natural, Haemosu, fapt care il mira, considerandu-l ca un semn de provenienta divina.

In acest moment Jumong ajunge un tanar in adevaratul sens al cuvantului. Infatisarea lui se schimba, aratandu-ne maturizarea personajului.

Regele  Geum Wa decide acum ca cei trei printi trebuie sa concureze intre ei pentru titlul de Print al Coroanei. Numai cel mai bun dintre ei va capata acest titlu, fapt care schimba regulile curtii regale, unde cel mai mare in varsta dintre frati devenea automat si Print mostenitor. Acest fapt o scoate din minti pe regina, care vede astfel ca Daeso este amenintat in calea sa spre tronul Buyeo (Puyo). Pentru Doamna Yuhwa aceasta decizie a regelui insemana de fapt o oportunitate oferita de rege lui Jumong pentru a deveni Print mostenitor.

La scurt timp dupa inceperea competitiei, Jumong decide sa se mute in afara palatului si sa lucreze ca negustor pentru Yeon Ta-Bal (tatal lui Sosuhno), el facnd aceasta pentru a castiga experienta de viata.

Desi mama sa se ingrijoreaza de aceasta plecare in afara palatului, regele o asigura ca Jumong a luat o decizie inteleapta, el avand multe de invatat de la Yeon Ta-Bal. Mopalmo, seful fierariei palatului, care tinea foarte mult la Jumong, este si el suparat ca printul lui favorit munceste acum ca un om de rand dar Jumong il asigura ca totul va fi bine. Oh Yi, Mari si Hyepo sunt si ei suparati, dar din alte motive: sperau sa obtina slujbe in palat, lucru care pare putin probabil acum cand Jumong a decis a fie un om obisnuit.  Avand insa incredere in Jumong ei ii incredinteaza pe mai departe viata lor, recunoscandu-l drept sef si decid sa se angajeze si ei in trupele comerciale ale lui Yeon Ta Bal astfel incat sa fie pe mai departe impreuna . Cu cei trei alaturi de el, carora li se alatura Mopalmo si Musong, Jumong nu mai este singur.

Intr-o seara, Daeso se decide sa ii faca o vizita lui Sosuhno pentru a-i spune ce simte pentru ea. Cand cei doi discutau, sunt intrerupti de Jumong, Daeso afland astfel, cu uimire, ca Jumong lucreaza ca muncitor in trupele comerciale ale lui Sosuhno. La reprosul adus de Daeso ca se comporta ca un las acum cand Buyeo (Puyo) se confrunta cu o criza, Jumong raspunde ca el va cauta sa ajute regatul intr-un fel inteligent candva in viitor. Aceasta replica starneste furia lui Daeso care refuza sa i se adreseze lui Jumong ca unui frate si chiar ii ordona sa paraseasca incaperea.  Sosuhno este extrem de mirata, surpinsa atat de comporatmentul lui Daeso cat si de cel a lui Jumong, pe care il interpreteaza ca lipsa de atitudine.

Afara Jumong cauta sa isi potoleasca furia. Desi si inainte fusese umilit de Daeso de aceasta data faptul ca Sosuhno asistase la umilinta lui era mult prea mult pentru el. Cu ochii in lacrimi decide sa nu mai permita asa ceva pe viitor, jurandu-si sa faca tot ce poate sa castige competitia pentru desemnarea Printului mostenitor.

In scurt timp el ii va arata lui Daeso cat de hotrat poate sa fie. Printul  Young Po incepe sa fure arme de la palat si il ameninta pe Mopalmo, cerandu-i sa nu spuna cuiva despre acest fapt. Atunci cand armele furate ajung la dusmanii regatului, regele este furios si ordona o investigatie. Daeso afla ca vinovat de cele intamplate este fratele sau si decide sa acopere tranzactiile oneroase ale acestuia, trimitand oameni pentru a-l omori pe  Mopalmo. Intr-o noapte, pe cand Musong si Mopalmo mergeau sa se intalneasca cu Jumong ei au sunt atacati de un grup de indivizi suspecti. Musong incearca sa se lupte cu atacatorii, in timp ce Mopalmo alearga pentru ajutor. Din fericire el se intalneste cu Jumong si prietenii lui care reusesc sa ii invinga pe atacatori. Jumong isi da seama ca acestia fusesera trimisi de Daeso si intelege ca ei intentionasera sa il ucida pe Mopalmo.Jumong merge la palat unde ii cauta pe Daeso si Young Po, carora le spune ca stie de actele lor criminale, adaugand ca nu mai este timidul si timoratul Jumong de alta data, cel pe care il cunosteau. El ii ameninta ca ii va spune regelui cine a furat armele si le-a vandut inamicilor statului si ii avertizeaza pe cei doi printi ca daca vreodata el si oamenii lui, inclusiv Mopalmo, vor fi in pericol, Daeso siYoung Po vor plati pentru aceasta. Daeso este uimit, nevenindu-i sa creada ca Jumong poate sa ia atitudine in acest fel.

La scurt timp dupa aceasta, imperiul Han, care controla cea mai mare parte a comertului din regatul Buyeo (Puyo) decide sa taie aprovizionarea regatului cu sare, motivul fiind refuzul regelui de a acorda ajutor de razboi Guvernatorului  din Hyeonto, Yang Jeong. Panica se instaleaza in regat, regele fiind cat pe ce a porneasca un razboi pentru a rezolva situatia. Jumong se gandeste la o solutie pentru a iesi din criza si ii propune lui Sosuhno o expeditie in Gosan  pentru a gasi sare si a o aduce in Buyeo (Puyo).  Dincolo de riscurile inerente ale unei astfel de aventuri, el ii spune ca succesul expeditiei ar asigura un mare castig pentru grupul de comercianti al lui Yeon Ta-Bal. De cand il cunoscuse pe Jumong,  Yeon Ta-Bal spera intr-un castig din apropierea de acesta. Atunci cand Daeso si-a manifestat interesul fata de Sosuhno, Yeon Ta Bal  a oscilat intre cei doi printi. Totusi Sosuhno dorea sa il ajute pe Jumong sa ajunga Printul mostenitor astfel incat ii cere permisiunea tatalui sau de a incepe expeditia in cautarea sarii.

Yeon Ta Bal este de acord cun expeditia, aceasta dovedindu-se grea si primejdioasa, regiunea prin care trupele conduse de Sosuhno si Jumong fiind controlata de banditi. Necazurile incep cu tentativa de rapire a lui Sosuhno, pe care Jumong o salveaza in ultimul moment. Desi Jumong si prietenii sai cauta o cale sigura de trecere prin regiune ei ajung prizonierii banditilor.

Pentru a-i salva, Sosuhno decide sa mearga in ascunzatoarea banditilor unde devine si ea prizoniera.  In timp ce se aflau in inchisoare Susuhno ii incredinteaza viata ei lui Jumong, care, miscat, spune ca si el va face acelasi lucru. Sosuhno negociaza cu seful banditilor, promitand ca in schimbul eliberarii sa ii dea un procent important din venitul obtinut ca urmare a exploatarii sarii. Iesind din inchisoare, grupul lui Jumong si al lui Sosuhno  decid sa mearga  in continuare spre Gosan dar satele pe care le gasesc aici sunt sarace si abia locuite, lucru care le trezeste mirarea. In drumul lor ei se intalnesc cu un batran care le arata un munte de sare, dar ii avertizeaza ca paznicul acestui munte permite numai urmasilor tribului Habek tribe sa exploateze sarea.  Acesta este un nou semn divin, dat fiind ca bunicul lui Jumong a fost Seful tribului  Habek.

Regele impreuna cu generalii sai sunt gata sa porneasca razboiul, cand Jumong revine la palat cu vestile cele bune. El si Sosuhno ii vor da regelui nu 1.000 de saci de sare (cum o face Young Po) sau  10.000 de saci de sare (ca Daeso) ci un intreg munte de sare. Intreaga curte este impreionata si mirata de fapta lui Jumong.

Jumong se foloseste de ocazie pentru a o prezenta pe  Sosuhno mamei sale. Dupa plecarea lui Sosuhno Doamna Yuhwa remarca faptul ca cei doi – Jumong si Sosuhno – trebuie sa aiba un destin comun, pentru ca si-au salvat reciproc vietile.

Regele organizeaza un banchet in cinstea lui Jumong si a lui Sosuhno. Privirile si intelegerea dintre cei doi ii provoaca gelozia lui Daeso, care decide sa o ceara in casatorie pe Sosuhno. Aceasta, mirata, nu stie ce sa raspunda pe loc.

Toata lumea ia parte la petrecere, cu exceptia marii preotese, Yeomieul. Aceasta fusese autoritatea principala din regat inca din timpul regelui  Haeburu (tatal regelui Geum Wa) dar actiunile ei legate de Haemosu au condus acum la marginalizarea sa la curte, regele  refuzand sa mai discute treburile statului cu ea. Yeomieul se simte ofensata si considera ca aceasta este o jignire adusa Altarului regal. Atunci cand ea afla ca arcul sacru Damul a fost rupt il avertizeaza pe rege de urmarile nefaste pentru regat pe care un astfel de incident poate sa le aiba, dar regele ignora cele spuse de ea. Desi preotesele se intalnesc si oficiaza numeroase ritualuri, regele continua sa le ignore, acest lucru fiind observat atat de curteni cat si de oamenii obisnuiti, care il interpretaza ca un semn „prevestitor de rele”.

Drept recompensa pentru reusita sa regele il numeste pe Jumong trimisul special pentru Guvernatorul Hyeonto, Yang Jeong. Astfel are loc prima intalniree dintre Jumong si inamicul sau principal, Yang Jeong, mai bine zis, Jumong si imperiul Han.

In cadrul intalnirii Jumong ii spune Guvernatorului ca desi in trecut imperiul Han a amenintat permanent Buyeo (Puyo) de acum incolo asa ceva nu va mai fi permis, la amenintari regatul sau urmand sa raspunda cu razboi.

Parasind curtea Guvernatorului Jumong se intalneste pe neasteptate cu Daeso, ambii fiind la fel de surpinsi. La cererea lui Daeso de a-i spune care a fost mesajul transmis de rege Guvernatorului Jumong raspunde ca acest lucru nu trebuie sa il intereseze, pentru ca el se afla acolo nu ca frate al sau ci ca trimis special al regelui.  La randul lui, Jumong il intreaba pe daeso ce cauta la curtea inamicului statului sau, Daeso refuzand sa ii rapunda. Atitudinea lui Daeso il conduce pe Jumong la concluzia ca intre Daeso si  Yang Jeong exista o alianta secreta dar periculoasa pentru regatul Buyeo (Puyo).

Reclame
Acest articol a fost publicat în Coreea, Film coreean, Filme coreene, Filme istorice, Han Hye Jin, Historical Korean dramas, Jumong, Jun Kwang Ryul, KDrama, KMovie, Korean Wave, Legendele palatului, Legendele palatului: Printul Jumong, New Korean Wave, Sageuk dramas, serial corean, seriale coreene, Song Il Gook, The book of three han, Vedete coreene și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Jumong – anii adolescentei (2)

  1. x zice:

    de ce nu s-a ridicat guvernatorul cand a intrat jumong si de ce nu i sa plecat doar e prin el un amarat de guvernator nu se compara . sau de ce nu sta in locul lui . sau am mai vazut asta la yontabal si concubina , concubina care e aproape CA UN PRINT sta pe scaunul ala din dreapta nu in capatul mesei voi ce ziceti

  2. Gong Gil zice:

    Eu cred ca e vorba de diferentele intre clasele sociale de atunci, desi nu e sigur.
    🙂
    Multumesc de comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s