NIS, Triade si razbunare personala

„Time between dog and wolf” („Ora dintre caine si lup”)  este in fapt o expresie franceza : „l’heure entre chien et loup”, care corespunde momentului in care ziua se confunda cu  noaptea, momentul in care totul devine neclar astfel incat nu se mai disting prietenii de dusmani.

Time between Dog and Wolf” incepe la Bangkok, in Thailanda,  surprinzand momentul unui razboi dintre bandele din crima organizata si serviciile oficiale thailandezem in spetele carora actioneaza NIS (agentia de securitate sud-coreeana).  Lee Soo Hyun, al carui tata a decedat in circumstante neclare cu ceva ani in urma, este crescut de mama sa, care lucreaza in cadrul biroului procurorului din Bangkok. El o cuoaste aici din intamplare pe Seo Ji Woo, de aceeasi varsta cu el, o relatie speciala stabilindu-se intre cei doi: ea va fi prima sa iubire. Dar o drama ii va separa, conducandu-l, pe fiecare separat, in Coreea de Sud. Mama lui  Lee Soo Hyun a reluat pe cont propriu cruciada sotului sau, urmarind o organizatie criminala extrem de puternica,  Cheongbang. Devenita o amenintare pentru aceasta Triada, ea este asasinata sub ochii fiului ei, care va tine minte toata viata tatuajul care marca bratul ucigasului.

Adoptat de un functionar al NIS, Kang Joong Ho, etsi devenit un membru al familiei acestuia, Lee Soo Hyun creste alaturi de fratele sau adoptiv  Kang Min Ki. Amandoi isi aleg cariera in cadrul serviciilor speciale. Dar tragedia care a avut loc cu ani de zile in urma in Thailanda reapare intr-o zi la suprafata. Dupa ce se reintalneste, din intamplare, cu Seo Ji Woo, Lee Soo Hyun se reintalneste intr-o zi cu asasinul mamei sale. Pana unde il va conduce razunarea? Ce sacrificii va trebui sa faca pentru a-si realiza scopul?

„Time between Dog and Wolf ” este de fapt o drama cu accente de thriller, care imbina si elemente de poveste politista si istorie a spoinajului, la toate acestea adaugandu-se si o poveste de dragoste romantica. Serialul foloseste intreg arsenalul disponibil genului: inflitrarea agentilor dublii, in mijlocul celor doua tabere care se infrunta, ii asigura o dinamica fundamentala.  Un element important al sau este si accentul pus pe  ambivalenta  raporturilor dintre personajes : adversarii de azi devin, cateodata surprinzator, prietenii de maine.  Totul transmite in final senzatia de ambiguitate, de incrucisare de planuri, ca o exolicatie in fapt a titlului ales.

De fapt, scenariul, care se imparte in doua parti distincte, se caracterizeaza printr-un amestec de planuri din ce in ce mai accelerat, pe masura ce dinamica evenimentelor prezentate se accentueaza. Daca dramele „sageuk” utilizeaza fire narative cvasi-invariabile, „Time between Dog and Wolf” nu ezita sa foloseasca o serie de scheme stereotipe care se acumuleaza progresiv. Amnezia eroului care are loc la mijlocul seriei este o ilustrare a constructiei acestui tip de scenariu. Pentru a aprecia in mod corect  „Time between Dog and Wolf” trebuie acceptata tocmai ideea conform careia divertismentul trebuie sa exploateze toate nivelele de exprimarer.

Time between Dog and Wolf” este un serial intr-adevar centrat pe eroul sau principal, actiunile tuturor celorlalte personaje evoluand strict in raport cu acesta. Acest dezechilibru in repartizarea importantei in povestirea spusa este cautat de scenaristi, dat fiind ca exista o clara intentie, pe intreg parcursul serialului, de a pune in prim-plan eroul. Nimeni ii va putea lui acestuia razbunarea. Iar spectatorul trebuie  sa fie de acord cu aceasta optiune, care, de fapt, ii si place.

Daca in ceea ce priveste scenariul „Time between Dog and Wolf” are la baza un scenariu savant dozat, un alt atuu important al sau il constituie, fara indoiala, distributia.

De fapt, de poate presupune ca succesul acestui serial se datoreaza  in mare parte prezentei in el a lui  Lee Jun Ki („Domnul Perfect”).

De fapt poti privi Time Between Dog and Wolf” pentru si prin ochii (de pisica?!) ai lui Lee Jun Ki. 

In acest serial interpretarea lui este poate apropiata de cea din „The king and the clown”, cu toate ca activeaza acum alte registre emotionale.

Alaturi de el, doi actori alcatuiesc trioul principal. Jung Kyung Ho in rolul  lui Kang Min Ki confera o prospetime agreabila personajului sau care are, asa cum arata serialul, un caracter mult mai adaptabil, ca o contrapondere la duritatea lui Lee Soo Hyun / Kay.

Alaturi de ei Nam Sang Mi da viata personajului feminin in jurul caruia se tes povestile de dragoste.  Personajele secundare sunt la fel de credibile, fiind interpretate, intre altii de Kim Gab Soo, Choi Jae Sung, Lee Ki Young si Suh Dong Won.

In ceea ce priveste OST-ul (coloana muzicala) se poate spune ca ea este absolut speciala.

Suspens, actiune, razbunare, istorii imposibile ale indivizilor si familiilor lor, povesti de dragoste, toate acestea sunt exploatate la maximum in „Time between Dog and Wolf ” intr-un intreg care este captivant..

Reclame
Acest articol a fost publicat în Coreea, Hallyu, Jung Kyung Ho, KMovie, Korean Wave, Lee Jun Ki, New Korean Wave, Ora dintre caine si lup, OST KDrama, serial corean, seriale coreene, Seriale istorice, Time between dog and wolf, Vedete coreene și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s