Viata de zi cu zi din Goguryeo

Cateva elemente elgate de cultura, obiceiurile, modul de a se comporta ale locuitorilor din Goguryeo sunt oarecum necesare pentru a intelege noul serial.

Iarna in regiune era chiar foarte grea. Astfel incat in Goguryeo s-a inventat sistemul de incalzire „ondol” in care pietrele de sub un colt al camerei erau incalzite si aerul cald (fumul) iesea prin coltul opus, incalzind podeaua si facand caldura in spatiul locuit. Mobila (mai ales cea din lemn) era plasata in partile opuse ale camerei.

In ceea ce priveste mancarea se pare ca mancarea de baza a fost „Maeg-jeok” sau carnea fripta cu legume adaugate-un predecesor al „Bulgogi„-ului de astazi dar si dulciuri si vin de orez.

Imbracamintea locuitorilor din Goguryeo era adaptata conditiilor din regiune. Barbatii purtau pantaloni si jachete scurte (spre deosebire de chinezi care aveau jachete lungi) iar femeile purtau fuste si bluze, cele din clasele superioare purtand rochii croite integral.

La inceputul lunii octombrie in regat se organizau diferite evenimente, ceremonii si festivaluri, inclusiv festivalul Dongmaeng Festival, al carui scop principal era de a celebra zeii si strabunii prin participarea tuturor cetatenilor din regat.

La inceputul fiecarui an, oamenii care traiau in staele din  Giguryeo se adunau la marginea raurilor in festivaluri populare.

Religia juca un rol important in viata celor din Goguryeo. Pe langa oficierea  ritualurilor dedicate strabunilor ei ii venerau pe acestia si in calitate de fiinte supranaturale sau zei. Un exemplu in acest sens il constituie Jumong si mama lui, Doamna Yuhwa, care au fost celebrati dupa moarte ca fiinte supranaturale: „Zeul din Godeung” si, respectiv. „Zeita din Buyeo”. Pentru ei se oficiau slujbe speciale in timpul festivalului  Dongmaeng.  Ceremonialul avea drept scop intarirea pozitiei regelui in fata supusilor, accentuand caracterul divin al acestuia, ca urmas al lui Jumong. Totodata ceremonialul avea drept scop intarirea sentimentului apartenentei la o natiune de extractie divina, superioara celor din jur.

Buddhismul a fost introdus in regat in anul 372 D.C.  Fiind sprijinit de rege si de familia regala, Buddhismul infloreste, numeroase temple fiind construite in epoca. Calugarii buddhisti din Goguryeo au raspandit religia in regatul vecin – Silla – si, de aici, in numeroase alte tari (se pare ca inclusiv in Japonia).

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Coreea, Hallyu, Jumong, Legendele palatului, Legendele palatului: Printul Jumong, serial corean, seriale coreene, Seriale istorice, The book of three han și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s