The End of the World : Un thriller magistral despre pandemii posibile

1The End of the World este un serial difuzat de canalul TV jTBC in perioada martie-mai 2013. Realizatorul este Ahn Pan Seok, cel care a realziat si  A Wife’s Credentials. Este vorba de un serial scurt, care a avut audiente extrem de scazute, ceea ce a condus la intreruperea lui dupa numai 12 episoade. Cu toate acestea este vorba de unul dintre cele mai bune (multi spun ca cel mai bun) serial de anul acesta, un serial ce depaseste cliseele cinematografice sud-coreene. 

2The End of the World incepe simplu: un virus necunoscut face mai multe victime, punand in alerta centrul national de epidemiologie sud-coreean.  Este vorba de un virus care nu figureaza in bazele de date internationale si nu raspunde la nici un tratament existent, astfel incat rata mortalitatii celor care au fost infectati cu el atinge 100%. Mai mult, chiar daca virusul nu atinge decat fiintele umane, el este foarte contagios. Riscul unei pandemii este cu atat mai mare cu cat se pare ca sursa acestei epidemii este un purtator al virusului care se ascunde de autoritati. 

3The End of the World  este astfel povestea mai multor curse contra-cronometru. Mizele puse in scena sunt importante: este vorba de evitarea unei pandemii teribile. Este la fel de important si izolarea bolnavilor si stabilirea zonelor de carantina cat si  gasirea unui tratament pentru maladie. Pentru a ne face sa traim aceste scenarii care se intersecteaam serialul aduce in prim-plan diferiti protagonisti, de la membrii unei echipe de interventie pe teren pana la oamenii de stiinta care incearca sa puna la punct vaccinul impotriva virului.

Din punctul devedere al scenariului, The End of the World este cat se poate de traditional subsumandu-se genului thriller, cu o dubla tensiune care se refera atat la propagarea virusului cat si la lupta contra-cronometru de gasirea unui tratament adecvat. Ceea ce diferentiaza drama nu este, deci, subiectul, ci modul in care abordeaza un astfel de subiect. Este vorba de realism punctual si riguros, obiectivul scenariului fiind acela de a prezenta o istorie coerenta si solida. Ritmul este intentionat lent, atentia acordata detaliilor fiind extrem de mare. Tensiunea se construieste incet-incet, personajele urmand sa se dezvolte treptat. 4Serial riguros, care acorda prioritate abordarii realiste a liniilor narative, The End of the World poate parea la inceput destul de rece. Cu toate acestea, este vorba de o drama care aduce in prim-plan oamenii si universul uman.

5In afara de scenariul solid si elaboratm identitatea vizuala a acestui serial este deosebita. Realizarea sa este superba, cu un aparat de filmat capabil sa prezinte atat aspectele intime ale relatiilor interumane cat si crizele de mare anvergura.

Nu in cele din urma, The End of the World are meritul de a beneficia de o distributie solida, atuul principal al actorilor fiind accentul pus pe sobrietate. Principalul duo este compus din Yoon Je Moon (Tree with Deep Roots) si Jang Kyung Ah, lor alaturandu-li-se Jang Hyun Sung (Jejoongwon, A Wife’s Credentials), Kim Chang Wan, Park Hyuk Kwon (Tree with Deep Roots, A Wife’s Credentials), Yoon Bok In, Gil Hae Yun, Lee Hwa Ryong, Song Sam Dong, Kim Yong Min, Park In Young.

6
7

8

Plecand de la bazele unui thriller clasic The End of the World este un serial care demonstreaza rigoare si autenticitate pe intreg parcusul celor 12 episoade ale sale.

Ca si A Wife’s Credentials dar intr-un registru diferit, este unul dintre cele mai remarcabile seriale din ultimii doi ani. La nivelul anului 2013 ramane, probabil, cel mai bun serial sud-coreean contemporan.

Reclame
Acest articol a fost publicat în A Wife's Credentials, Coreea, Cultura coreeana, Film coreean, Korean Wave, New Korean Wave, Regizori coreeni, serial corean, seriale coreene, The End of the World, Vedete coreene și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s